Vločkové muffiny s kakaovými boby

Deník jídla

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Vločkové muffiny s kakaovými boby

Pro ty, co mají rádi čokoládu, ale nechtějí do sebe cpát i cukry, které se skrývají téměř v každé (i vysokoprocentní) tabulce, jsou výborným řešením kakaové boby. Kakaové boby jsou navíc dobrým zdrojem hořčíku, železa, zinku a dalších minerálů. Podporují imunitní systém, krvetvorbu, pomáhají při vysokém tlaku i cukrovce. Obsahují mnoho antioxidačních látek a působí proti depresím. Tyto muffinky jsou vskutku vydařené. Krásně voní a ještě lépe chutnají.

Postup přípravy

  1. Jablka omyjeme, vykrojíme a dáme do sekáčku společně s kakaovými boby a mandlemi a rozmixujeme. Smícháme se zbytkem surovin a těsto naplníme do formiček. Posypeme mandlemi a dáme péct asi na 25 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte