Vločkové "donuty"
Jednou ráno jsem dostala chuť na něco jiného než kaši. Chtěla jsem upéct oat pizzu, ale našla jsem recept na tyto mňamky. Postup a pečeni je velmi rychlé a nenáročné. Donutky jsou krásně nadýchané - žádné tvrďouše.
- 25m
- 4 porce
- jednoduché
- Americké
- Fitness recepty
- Pečení
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
ovesné vločky jemné | 5 lžic |
bezlepková mouka, libovolná | 1 lžíce |
med včelí | 1 lžíce |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
banány | 1 kus |
skořice mletá | 1 lžička |
soda jedlá | 1 lžička |
sezamové semínko světlé | 3 lžičky |
čokoláda hořká | 30 g |
Postup přípravy
-
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Banán s medem a skořicí rozmixujeme dohladka. Přidáme vejce, vločky, mouku, sodu, seminka, kousky čokolády a důkladně promícháme. Ze vzniklé hmoty tvarujeme na pečici papir kroužky nebo jakekoliv jine tvary.
-
Pečeme do zlatova 10-15 minut. Vychladlé donuty zdobíme čimkoliv co nam chutná, ja použila sojovy jogurt, domáci jahodovou marmeládu a ovoce.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů