Vločkové "donuty"

Veronika's cuisine

Jednou ráno jsem dostala chuť na něco jiného než kaši. Chtěla jsem upéct oat pizzu, ale našla jsem recept na tyto mňamky. Postup a pečeni je velmi rychlé a nenáročné. Donutky jsou krásně nadýchané - žádné tvrďouše. 

Vločkové "donuty"

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
ovesné vločky jemné 5 lžic
bezlepková mouka, libovolná 1 lžíce
med včelí 1 lžíce
vejce slepičí střední, m 1 kus
banány 1 kus
skořice mletá 1 lžička
soda jedlá 1 lžička
sezamové semínko světlé 3 lžičky
čokoláda hořká 30 g

Postup přípravy

  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Banán s medem a skořicí rozmixujeme dohladka. Přidáme vejce, vločky, mouku, sodu, seminka, kousky čokolády a důkladně promícháme. Ze vzniklé hmoty tvarujeme na pečici papir kroužky nebo jakekoliv jine tvary.

  2. Pečeme do zlatova 10-15 minut. Vychladlé donuty zdobíme čimkoliv co nam chutná, ja použila sojovy jogurt, domáci jahodovou marmeládu a ovoce.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů