Vločková kaše se sněhem a žloutkovým přelivem

Jídelní plán

Vločková kaše trochu jinak - s více bílkovinami a překvapivě příjemnou konzistencí. U nás jí říkáme "obláčková" - právě pro svoji nadýchanost:) A děti ji milují.

Vločková kaše se sněhem a žloutkovým přelivem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
ovesné vločky jemné 80 g
mléko polotučné 1 hrnek
voda 1 hrnek
sůl 1 špetka
vaječný bílek 2 kusy
žloutky 2 kusy
mléko polotučné 1 dl
máslo čerstvé 1 oříšek
vanilkový extrakt 1 lžička
rum (originál tuzemský) 1 lžička
erythritol, sukrin 1 lžička
jablka 1 kus
kořenicí směs perníkové koření 0,1 lžičky

Postup přípravy

  1. Vločky zalijeme vodou a dáme vařit na mírném plameni. Jakmile trochu změknou, přidáme mléko - pak už je ale třeba míchat, aby se kaše nepřipálila. Mezitím vyšleháme z bílků sníh. Vmícháme do horké kaše. Do kastrůlku nalijte mléko, přidejte máslo a sladidlo, zakápněte rumem a vanilkovým extraktem. Uveďte k varu. Potom stáhněte z plamene a do horkého mléka zašlehejte žloutky. Případně ještě dořeďte mlékem a prohřejte. Míchejte, dokud vše nezhoustne na hladký krém. Jen pozor, nevařit - žloutky by se srazily. Hotovým krémem polijte kaši. Zdobte ovocem, posypte perníkovým kořením nebo skořicí a podávejte:)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů