Vločková kaše se sněhem a žloutkovým přelivem
Vločková kaše trochu jinak - s více bílkovinami a překvapivě příjemnou konzistencí. U nás jí říkáme "obláčková" - právě pro svoji nadýchanost:) A děti ji milují.
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
ovesné vločky jemné | 80 g |
mléko polotučné | 1 hrnek |
voda | 1 hrnek |
sůl | 1 špetka |
vaječný bílek | 2 kusy |
žloutky | 2 kusy |
mléko polotučné | 1 dl |
máslo čerstvé | 1 oříšek |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
rum (originál tuzemský) | 1 lžička |
erythritol, sukrin | 1 lžička |
jablka | 1 kus |
kořenicí směs perníkové koření | 0,1 lžičky |
Postup přípravy
-
Vločky zalijeme vodou a dáme vařit na mírném plameni. Jakmile trochu změknou, přidáme mléko - pak už je ale třeba míchat, aby se kaše nepřipálila. Mezitím vyšleháme z bílků sníh. Vmícháme do horké kaše. Do kastrůlku nalijte mléko, přidejte máslo a sladidlo, zakápněte rumem a vanilkovým extraktem. Uveďte k varu. Potom stáhněte z plamene a do horkého mléka zašlehejte žloutky. Případně ještě dořeďte mlékem a prohřejte. Míchejte, dokud vše nezhoustne na hladký krém. Jen pozor, nevařit - žloutky by se srazily. Hotovým krémem polijte kaši. Zdobte ovocem, posypte perníkovým kořením nebo skořicí a podávejte:)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů