Vločková kaše se sněhem a žloutkovým přelivem

Jídelní plán

Vločková kaše se sněhem a žloutkovým přelivem

Vločková kaše trochu jinak - s více bílkovinami a překvapivě příjemnou konzistencí. U nás jí říkáme "obláčková" - právě pro svoji nadýchanost:) A děti ji milují.

Postup přípravy

  1. Vločky zalijeme vodou a dáme vařit na mírném plameni. Jakmile trochu změknou, přidáme mléko - pak už je ale třeba míchat, aby se kaše nepřipálila.

    Mezitím vyšleháme z bílků sníh. Vmícháme do horké kaše.

    Do kastrůlku nalijte mléko, přidejte máslo a sladidlo, zakápněte rumem a vanilkovým extraktem. Uveďte k varu. Potom stáhněte z plamene a do horkého mléka zašlehejte žloutky. Případně ještě dořeďte mlékem a prohřejte. Míchejte, dokud vše nezhoustne na hladký krém. Jen pozor, nevařit - žloutky by se srazily. Hotovým krémem polijte kaši.

    Zdobte ovocem, posypte perníkovým kořením nebo skořicí a podávejte:)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte