Na tento dort jsem náhodou narazila na jednom US webu a jeho snadnost a připojené komentáře mě zvedly v 22,30h. ze židle...ve 23,15h. bylo upečeno a poté ještě vlažné téměř zlikvidováno...
Většinou výsledky svých receptů nechválím a jak nejsem na sladké, toto mě dostalo...se lžící hustého bílého jogurtu to byla naprostá chuťová bomba....výborný, vláčný, netřeba žádné polevy či marmelády...
A ten ocet - opravdu tam je, není to překlep, zvýrazní celkovou chuť, ale rozhodně není cítit.
- 45m
- 12 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 kus |
1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao 0,25 hrnku |
0,25 hrnku |
2 lžičky |
2 lžičky |
0,33 hrnku |
0,33 hrnku |
1,5 hrnků |
1,5 hrnků |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrnek |
1 hrnek |
Postup přípravy
-
Suché suroviny promícháme dohromady, poté přidáme mokré ingredience a vše promícháme metlou.
-
Nalijeme do dortové formy vystříkané olejovým sprejem či vyložené pečicím papírem a pečeme 30-35min. v troubě předehřáté na 175°C.
Makronutrienty
71%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 594 kJ | 1 387 kJ |
Kalorická hodnota | 381 kcal | 331 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
54,1 g
24,1 g |
47,1 g
21 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 5,41 SVJ | 4,71 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,2 g
1,5 g |
14,9 g
1,31 g |
Bílkoviny | 5,25 g | 4,57 g |
Sůl | 0,881 g | 0,767 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů