Oblíbený, efektní a příjemně nakyslý bezlepkový moučník.
Krájet budeme až zítra...
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 hrnky |
2 hrnky |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
2 kusy |
2 kusy |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bezlepkový 1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
Náplň | |
1 kus |
1 kus |
ten hotový v kelímku celý 1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
Želé | |
400 ml |
400 ml |
puding s příchutí vanilky bezlepkový, prášek 1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Vše na těsto smícháme, přidáme nahrubo nastrouhaná jablka a pečeme asi 20 min/200°C na menším plechu.
-
Na krém si vyšleháme vše dohromady a natřeme na vychladlý korpus.
Dáme vychladit.
-
Mezitím si uvaříme pudink, přidáme Vitacit (či Tang) a necháme trochu schladnout.
Nalijeme na vychlazený moučník s krémem a necháme znovu ztuhnout.
Krájíme druhý den, takže řez zatím nevidíme :).
Makronutrienty
57%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 347 kJ | 2 462 kJ |
Kalorická hodnota | 322 kcal | 588 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
32,6 g
13 g |
59,6 g
23,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,26 SVJ | 5,96 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,7 g
1,71 g |
37,8 g
3,13 g |
Bílkoviny | 4,33 g | 7,92 g |
Sůl | 0,408 g | 0,745 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů