Postup přípravy
-
Klobásu rozdělíme na 2 porce, obalíme v hladké mouce, stočíme u vložíme na skleněnou zapékací misku. Misku není třeba nijak vymazávat tukem. Z klobásy se vypeče dostatek tuku, aby se nepřipálila
-
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180ºC. Ideální je použít kombinaci grilu a horkého vzduchu. Doba pečení je cca 15 – 20 minut.
-
Vinná klobása je dost tučná, ale při tomto způsobu přípravy se hodně tuku vypeče. Tím ovšem zmenší svůj objem a je pak obvykle moc slaná. Proto servírujeme s nesolenou bramborovou kaší a zeleninou
Makronutrienty
27%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 061 kJ | 2 281 kJ |
Kalorická hodnota | 254 kcal | 545 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,9 g
1,69 g |
23,4 g
3,63 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,09 SVJ | 2,34 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19 g
7,65 g |
40,8 g
16,4 g |
Bílkoviny | 10,4 g | 22,3 g |
Sůl | 1,68 g | 3,6 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů