Vietnamska kureci polevka Pho Ga s cuketovymi nudlemi
- 8h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí polévková směs - krky, hřbety, skelet | 500 g |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 2 kusy |
sůl | 1 lžička |
skořice celá | 2 kusy |
badyán celý | 5 kusů |
zázvor, čerstvý kořen | 5 cm |
rybí omáčka | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Do velkeho hrnce dame kureci kosti (pokud nemate kosti z peceneho kurete, ale syrove, doporucuji pro vyraznejsi chut v troube na cca 15-20 minut na 180° opect) cibuli, cesnek a 5l studene vody a pomalu privedeme k varu. Az se nam zacne vyvar varit, snizime teplotu a velkou lzici sebereme penu a necistoty z povrchu. Pote nechame vyvar na malem plameni velmi pomalu redukovat po dobu osmi hodin (pokud se vyvar redukuje prilis rychle, prilejte vodu
-
Pokud jste ale stastnym vlastnikem pomaleho hrnce, urcite si muzete praci trochu usnadnit a vyvar udelat v nem. Pouze prodluzte dobu "tazeni" vyvaru alespon na dvojnasobek. Po osmi hodinach pridejte do vyvaru sul, rybi omacku, zazvor a koreni a na nizkem plameni varte jeste dve hodiny.
-
Pote precedte vyvar pres jemny cednik nebo jeste lepe pres platno. Podavejte s kurecim masem, cuketovymi nudlemi, najemno nakrajenou cervenou cibuli, fazolovymi vyhonky, cerstvym chilli a bylinkami a dochutte cerstvou citronovou stavou
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů