Vietnamska kureci polevka Pho Ga s cuketovymi nudlemi

The Peckish Girl

Vietnamska kureci polevka Pho Ga s cuketovymi nudlemi

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
kuřecí polévková směs - krky, hřbety, skelet 500 g
cibule 1 kus
česnek stroužky 2 kusy
sůl 1 lžička
skořice celá 2 kusy
badyán celý 5 kusů
zázvor, čerstvý kořen 5 cm
rybí omáčka 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Do velkeho hrnce dame kureci kosti (pokud nemate kosti z peceneho kurete, ale syrove, doporucuji pro vyraznejsi chut v troube na cca 15-20 minut na 180° opect) cibuli, cesnek a 5l studene vody a pomalu privedeme k varu. Az se nam zacne vyvar varit, snizime teplotu a velkou lzici sebereme penu a necistoty z povrchu. Pote nechame vyvar na malem plameni velmi pomalu redukovat po dobu osmi hodin (pokud se vyvar redukuje prilis rychle, prilejte vodu

  2. Pokud jste ale stastnym vlastnikem pomaleho hrnce, urcite si muzete praci trochu usnadnit a vyvar udelat v nem. Pouze prodluzte dobu "tazeni" vyvaru alespon na dvojnasobek. Po osmi hodinach pridejte do vyvaru sul, rybi omacku, zazvor a koreni a na nizkem plameni varte jeste dve hodiny.

  3. Pote precedte vyvar pres jemny cednik nebo jeste lepe pres platno. Podavejte s kurecim masem, cuketovymi nudlemi, najemno nakrajenou cervenou cibuli, fazolovymi vyhonky, cerstvym chilli a bylinkami a dochutte cerstvou citronovou stavou

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů