Punč neodmysliteľne patrí k Vianociam.. a keďže sa nám už tak pekne zvianočnieva, tak tu je náš recept na výborný punč, ktorý zahreje.. a nielen pri srdci
- 20m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Punč | |
---|---|
0,7 litru |
0,7 litru |
0,1 litru |
0,1 litru |
200 ml |
200 ml |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Do punče | |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
Postup přípravy
-
7dcl kvalitného červeného suchého vína nalejeme do hrnca, pridáme 1dcl ovocného čaju, 1dcl rumu, 2dcl jablkovej šťavy, 1PL medu a zamiešame. Zahrievame na slabom plameni (nevaríme) až kým sa víno nespení.
-
Pridáme 3 drievka škorice, zopár klinčekov, 4 hviezdičky badiánu a ošúpané a na väčšie kusy nakrájané jablká, pomaranče, zelený grep a granátové jablko.
Makronutrienty
93%
3%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 348 kJ | 1 228 kJ |
Kalorická hodnota | 83,1 kcal | 294 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,2 g
1,15 g |
39,7 g
4,05 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,12 SVJ | 3,97 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,494 g
0,03 g |
1,75 g
0,105 g |
Bílkoviny | 0,37 g | 1,31 g |
Sůl | 0,052 g | 0,185 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů