VĚTRNÍK
Pokud jste milovníci klasických větrníků a chcete zdravější variantu, myslím, že tohle je ta pravá volba :). Samozřejmě nechutná, jak pravý větrník s karamelem, smetanou, šlehačkou,.. I tak je ale prostě snový
- 40m
- 6 porcí
- náročné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
ovesná mouka | 80 g |
kokosový olej | 40 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 100 ml |
vajíčka | 2 kusy |
mléko polotučné 1,5% tuku | 200 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek | 37 g |
prášek proteinový, vanilka | 20 g |
tvaroh měkký polotučný | 250 g |
máslo arašídové | 20 g |
prášek proteinový | 10 g |
Postup přípravy
-
Do kastrůlku dáme vařit mléko s kokosovým olejem, po troskách přidáváme mouku a tak 2min mícháme. Těsto se začne odlepovat od hrnce, je hotovo. Nechejte vychladnout a pak zašlehejte 2 vejce. Těstem naplňte cukrářský sáček a nastříkejte na plech 6-7 větrníků (záleží na velikosti). Pečte na 180°C asi 30min.
-
Puding uvařte v mléce a přimíchejte protein rozmíchaný v trošce vody.Vzniklý proteinový puding smíchejte s tvarohem a nechte vychladnout.
-
Upečené větrníky rozřízněte napůl a vrchní čepičky namočte ve smíchané PB2 s proteinem a vodou. Korpusy naplňte trochou tvarohu a nastříkejte vanilkový krém. Přikryjte čepičkou a nechte vychladit.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů