Pokud jste milovníci klasických větrníků a chcete zdravější variantu, myslím, že tohle je ta pravá volba :). Samozřejmě nechutná, jak pravý větrník s karamelem, smetanou, šlehačkou,.. I tak je ale prostě snový
- 40m
- 6 kusů
- náročné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
80 g |
80 g |
40 g |
40 g |
100 ml |
100 ml |
2 kusy |
2 kusy |
Náplň | |
200 ml |
200 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek 37 g |
37 g |
20 g |
20 g |
250 g |
250 g |
Poleva | |
20 g |
20 g |
nejlépe karamel 10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Do kastrůlku dáme vařit mléko s kokosovým olejem, po troskách přidáváme mouku a tak 2min mícháme. Těsto se začne odlepovat od hrnce, je hotovo. Nechejte vychladnout a pak zašlehejte 2 vejce. Těstem naplňte cukrářský sáček a nastříkejte na plech 6-7 větrníků (záleží na velikosti). Pečte na 180°C asi 30min.
-
Puding uvařte v mléce a přimíchejte protein rozmíchaný v trošce vody.Vzniklý proteinový puding smíchejte s tvarohem a nechte vychladnout.
-
Upečené větrníky rozřízněte napůl a vrchní čepičky namočte ve smíchané PB2 s proteinem a vodou. Korpusy naplňte trochou tvarohu a nastříkejte vanilkový krém. Přikryjte čepičkou a nechte vychladit.
Makronutrienty
41%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 799 kJ | 1 155 kJ |
Kalorická hodnota | 191 kcal | 276 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,8 g
3,06 g |
21,4 g
4,42 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,48 SVJ | 2,14 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,9 g
5,99 g |
14,3 g
8,65 g |
Bílkoviny | 11,6 g | 16,7 g |
Sůl | 0,151 g | 0,218 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů