Větrníčky s uzeným lososem a ricottou
Tyhle větrníčky jsou naplněné lahodným ricottovým krémem s křenem a koprem, který chuti uzeného lososa dává krásně vyniknout. Samozřejmě, že zdobené by měly být snítkou kopru.
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
voda | 160 ml |
olej řepkový | 120 ml |
hladká mouka pšeničná | 160 g |
sůl | 1 špetka |
vajíčka | 5 kusů |
losos uzený | 200 g |
ricotta, syrovátkový sýr | 450 g |
křen selský, kořen | 2 lžíce |
kopr čerstvý, koprová nať | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, vsypeme mouku a mícháme až se těsto nelepí a vytvoří jednu hroudu. Chvilku necháme odstát a pak (děkuji Bohu za Kitchenaid:-) po jednom vmícháme vejce. Pořádně a neulejvat se s mícháním.
-
Na plech vyložený papírem nastříkáme věnečky, popřípadě tedy kopečky, aby z nich posléze v troubě vyskočily krásné větrníčky. A aby vyskočily, zapíšeme si za uši dvě zásadní věci:a) plech s větrníčky pocákáme vodou, b)zavřením dvířek trouby pro nás větrníčky přestanou existovat až do zazvonění budíku po 15 - 20 minutách. Ať nikoho nenapadne otevírat dvířka! Až ty nafouknuté nádhery zchladnou, můžou se krájet a plnit, nebo strčit na mrazák a krájet a plnit kdykoliv jindy.
-
Ricottu vymícháme s koprem, křenem a kořením, dosolíme. Zdobícím sáčkem nastříkáme do větrníků, ozdobíme lososem a snítkou kopru.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů