Větrníčky s uzeným lososem a ricottou

Crusty Corner

Tyhle větrníčky jsou naplněné lahodným ricottovým krémem s křenem a koprem, který chuti uzeného lososa dává krásně vyniknout. Samozřejmě, že zdobené by měly být snítkou kopru.

Větrníčky s uzeným lososem a ricottou

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
voda 160 ml
olej řepkový 120 ml
hladká mouka pšeničná 160 g
sůl 1 špetka
vajíčka 5 kusů
losos uzený 200 g
ricotta, syrovátkový sýr 450 g
křen selský, kořen 2 lžíce
kopr čerstvý, koprová nať 1 lžíce
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, vsypeme mouku a mícháme až se těsto nelepí a vytvoří jednu hroudu. Chvilku necháme odstát a pak (děkuji Bohu za Kitchenaid:-) po jednom vmícháme vejce. Pořádně a neulejvat se s mícháním.

  2. Na plech vyložený papírem nastříkáme věnečky, popřípadě tedy kopečky, aby z nich posléze v troubě vyskočily krásné větrníčky. A aby vyskočily, zapíšeme si za uši dvě zásadní věci:a) plech s větrníčky pocákáme vodou, b)zavřením dvířek trouby pro nás větrníčky přestanou existovat až do zazvonění budíku po 15 - 20 minutách. Ať nikoho nenapadne otevírat dvířka! Až ty nafouknuté nádhery zchladnou, můžou se krájet a plnit, nebo strčit na mrazák a krájet a plnit kdykoliv jindy.

  3. Ricottu vymícháme s koprem, křenem a kořením, dosolíme. Zdobícím sáčkem nastříkáme do větrníků, ozdobíme lososem a snítkou kopru.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů