Vepřový závitek s dýňovým pyré - LC
Sladší dýně, mleté vepřové a list zelí jdou skvěle dohromady, skvělý nízkosacharidový oběd zvládne každý. Děkujeme za opět báječný popis Jozefu Kabátovi :)
- 1h:10m
- 6 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřové maso mleté | 800 g |
čínské, pekingské zelí | 1 kus |
mozzarella, měkký sýr | 1 kus |
vejce slepičí velké, l | 1 kus |
cibule | 2 kusy |
směs koření na mleté maso | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
dýně máslová | 1 kus |
vepřové sádlo | 1 lžíce |
smetana ke šlehání, šlehačka | 2 lžíce |
máslo čerstvé | 25 g |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Postup: do vroucí vody vložit rozebrané pekingské zelí na jednotlivé listy a chvilku povařit, prudce zchladit studenou vodou a poté nechat okapávat.
-
Mezitím nastrouhat najemno cibuli, nahrubo mozzarellu, smíchat s masem a vejcem, podle chuti přidat koření, sůl a pepř. List zelí položit na rovnou plochu, v dlani vytvořit z masa váleček a zavinout do listu od silnější strany. Vložit do pekáčku, zbytek malých listů jsem jen pokladl vedle a ze zbytku masa udělal ještě koule a pekl na nich.
-
Pekl jsem cca 60 minut na 180 °C pod alobalem, aby se listy nespálily. Nepodléval jsem před pečením, maso pustilo samo tuk a listy vodu.
-
Dýni jsem rozpůlil, vydlabal dužinu, oloupal (hokkaidó se nemusí), nakrájel na menší kousky a pekl v troubě na 180 °C na trošce sádla do měkka. Přendal do nádoby, přidal smetanu, máslo a rozmixoval. Dosolil podle chuti.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů