Vepřový závitek s dýňovým pyré - LC

Sladší dýně, mleté vepřové a list zelí jdou skvěle dohromady, skvělý nízkosacharidový oběd zvládne každý. Děkujeme za opět báječný popis Jozefu Kabátovi :)

Vepřový závitek s dýňovým pyré - LC

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
vepřové maso mleté 800 g
čínské, pekingské zelí 1 kus
mozzarella, měkký sýr 1 kus
vejce slepičí velké, l 1 kus
cibule 2 kusy
směs koření na mleté maso 1 lžíce
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
dýně máslová 1 kus
vepřové sádlo 1 lžíce
smetana ke šlehání, šlehačka 2 lžíce
máslo čerstvé 25 g
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Postup: do vroucí vody vložit rozebrané pekingské zelí na jednotlivé listy a chvilku povařit, prudce zchladit studenou vodou a poté nechat okapávat.

  2. Mezitím nastrouhat najemno cibuli, nahrubo mozzarellu, smíchat s masem a vejcem, podle chuti přidat koření, sůl a pepř. List zelí položit na rovnou plochu, v dlani vytvořit z masa váleček a zavinout do listu od silnější strany. Vložit do pekáčku, zbytek malých listů jsem jen pokladl vedle a ze zbytku masa udělal ještě koule a pekl na nich.

  3. Pekl jsem cca 60 minut na 180 °C pod alobalem, aby se listy nespálily. Nepodléval jsem před pečením, maso pustilo samo tuk a listy vodu.

  4. Dýni jsem rozpůlil, vydlabal dužinu, oloupal (hokkaidó se nemusí), nakrájel na menší kousky a pekl v troubě na 180 °C na trošce sádla do měkka. Přendal do nádoby, přidal smetanu, máslo a rozmixoval. Dosolil podle chuti.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů