Vepřový gyros s mátou, skořicí & LC cuketová tortilla

Vepřový gyros s mátou, skořicí & LC cuketová tortilla

Originální a zajímavá kombinace chutí, na léto lowcarb oběd jako stvořený!

Děkujeme Ruth Šormové za inspiraci :)

Postup přípravy

  1. Gyros: na pomace olivovém oleji orestujeme kousky masa (může být i kuřecí nebo krůtí) se směsí koření: sůl, máta, skořice, curry, muškátový květ, zázvor, vegeta. Přidáme jemně pokrájené zelí, zakápneme olejem a posypeme stejnou směsí koření. Restujeme až zelí "zvadne", nakonec přidáme česnek a lžičku xylitolu.

  2. Tortilly (3 kusy): 500g nahrubo strouhané cukety, 3 lžíce parmezánu, 3 lžíce mandlové mouky, 2 vejce, sůl, bylinky podle chuti. Cuketu osolit a nechat až pusti vodu, pak důkladně vyždímat a smíchat s ostatními přísadami. Těsto dát na pečící papír, lžící vytvarovat tři tenké placky a péct v troubě 20 minut na 200 stupňů. Horké otočit na prkénko a papír sloupnout.

  3. Na talíř servírujeme tortillu, gyros a ozdobíme kopečkem zakysané smetany, která jídlo krásně zjemní.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte