Klasické výborné jídlo v lowcarb verzi.
Děkujeme Romaně Važanské za recept :)
- 1h:20m
- 4 porce
- středně obtížné
Postup přípravy
-
Vše nastrouháme na jemném struhadle , osolíme, promícháme a počkáme až zelenina pustí vodu, pak ji vymačkáme. Vmícháme žloutky a vmícháme tuhý sníh z bílků. Malé zapékací mističky vymažeme olejem nebo je vyložíme folií a tu trošku potřeme olejem- budou se lépe vyklápět. Misky naplníme těstíčkem. Vložíme do mikrovlnky a pečeme asi 10 minut. Můžeme je také uvařit v hrnci ve vodní lázni asi 10 minut. Vyklopíme a sloupneme folii. Každý knedlík rozkrojíme na dvě kolečka.
-
Guláš jak jste zvyklí, BEZ MOUKY: Na sádle osmažíme cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme opeříme, přidáme kmín, papriku, gulášové koření. Vše za stálého míchání orestujeme, pak přidáme prolisovaný česnek, majoránku a zalijeme vývarem nebo vodou. Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby. Pečeme tak dlouho až maso změkne.
Makronutrienty
50%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 215 kJ | 521 kJ |
Kalorická hodnota | 51,3 kcal | 125 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,55 g
1,17 g |
13,5 g
2,85 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,555 SVJ | 1,35 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,89 g
0,593 g |
4,6 g
1,44 g |
Bílkoviny | 3,75 g | 9,1 g |
Sůl | 0,786 g | 1,91 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů