Vepřový guláš z trouby se zeleninovými knedlíky
Klasické výborné jídlo v lowcarb verzi. Děkujeme Romaně Važanské za recept :)
- 1h:20m
- 4 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mikrovlnná trouba
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 1 kus |
celer | 0,5 kusu |
mrkev | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
vajíčka | 3 kusy |
Postup přípravy
-
Vše nastrouháme na jemném struhadle , osolíme, promícháme a počkáme až zelenina pustí vodu, pak ji vymačkáme. Vmícháme žloutky a vmícháme tuhý sníh z bílků. Malé zapékací mističky vymažeme olejem nebo je vyložíme folií a tu trošku potřeme olejem- budou se lépe vyklápět. Misky naplníme těstíčkem. Vložíme do mikrovlnky a pečeme asi 10 minut. Můžeme je také uvařit v hrnci ve vodní lázni asi 10 minut. Vyklopíme a sloupneme folii. Každý knedlík rozkrojíme na dvě kolečka.
-
Guláš jak jste zvyklí, BEZ MOUKY: Na sádle osmažíme cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme opeříme, přidáme kmín, papriku, gulášové koření. Vše za stálého míchání orestujeme, pak přidáme prolisovaný česnek, majoránku a zalijeme vývarem nebo vodou. Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby. Pečeme tak dlouho až maso změkne.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů