Vepřový guláš a bylinkové knedlíky

Lenny73

Oblíbená klasika, jen v lowcarb provedení. @ hrisny_lowcarb https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...

Vepřový guláš a bylinkové knedlíky

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
vepřová kýta bez kosti 750 g
cibule 2 kusy
sádlo 2 lžičky
paprika sladká mletá 2 lžičky
paprika pálivá mletá 1 lžička
vývar z kostí domácí 500 ml
kmín drcený 0,5 lžičky
majoránka sušená drhnutá 1 lžička
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 0,5 lžičky
vajíčka 1 kus
lučina 50 g
mandlová mouka 2 lžíce
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 špetka
sůl 1 špetka
petrželka, petrželová nať 1 hrst

Postup přípravy

  1. V menším rendlíku osmahneme, na lžičce sádla, cibulku dozlatova, zalijeme ji trochou vývaru a dusíme doměkka. V druhém hrnci osmahneme, na lžičce sádla, maso dozlatova, přisypeme koření, které necháme chvíli rozvonět a zalijeme vývarem. Měkkou cibulku rozmixujeme dohladka, přilijeme k masu a vše společně dusíme doměkka.

  2. Knedlík: Vše smícháme v hrníčku a dáme na 3 minuty do mikrovlnné trouby.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů