Vepřový guláš a bylinkové knedlíky
Oblíbená klasika, jen v lowcarb provedení. @ hrisny_lowcarb https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 1h
- 3 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Mikrovlnná trouba
- Obědy a večeře
- Orestování
- Posvícení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová kýta bez kosti | 750 g |
cibule | 2 kusy |
sádlo | 2 lžičky |
paprika sladká mletá | 2 lžičky |
paprika pálivá mletá | 1 lžička |
vývar z kostí domácí | 500 ml |
kmín drcený | 0,5 lžičky |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
vajíčka | 1 kus |
lučina | 50 g |
mandlová mouka | 2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
Postup přípravy
-
V menším rendlíku osmahneme, na lžičce sádla, cibulku dozlatova, zalijeme ji trochou vývaru a dusíme doměkka. V druhém hrnci osmahneme, na lžičce sádla, maso dozlatova, přisypeme koření, které necháme chvíli rozvonět a zalijeme vývarem. Měkkou cibulku rozmixujeme dohladka, přilijeme k masu a vše společně dusíme doměkka.
-
Knedlík: Vše smícháme v hrníčku a dáme na 3 minuty do mikrovlnné trouby.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů