Vepřový bok pomalu pečený

Jídelní plán

Vepřový bok pomalu pečený

Vyzkoušejte pomalu pečené maso a nebudete litovat. Výsledná chuť stojí za to :).

Postup přípravy

  1. Vepřové maso osolíme, posypeme kmínem, dáme do pekáče a podlijeme - na dne pekáče by měla být voda cca do výšky 1cm. Nepodlévejte moc, maso by bylo spíše uvařené. Maso dáme do trouby a pečeme při 90st. cca 10hodin - já peču celou noc. Poté zkontrolujte množství šťávy v pekáči, případně trochu vody (vývar) přilejte. Pekáč dejte do trouby a pečte cca 2 hod při teplotě 140st. Nakonec pečte maso cca 20minut při teplotě 200-210st. bez pokličky. Nyní už maso hlídejte, aby se příliš nevysušilo nebo nepřipálilo, aby jen trochu zezlátlo. Můžete dát chviličku pod gril. Na obrázku je bok s pečenou dýní. Dobrou chuť :)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte