VEPŘOVÉ ZÁVITKY SE SLANINOU
Tenhle a mnoho dalších jednoduchých receptů na chutný oběd či večeři naleznete v mé tištěné kuchařce. Zásoby se tenčí, takže kdo ji ještě nemá, nechť neváhá... https://www.dankymnamky.cz/
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová krkovice bez kosti | 150 g |
slanina anglická | 50 g |
hořčice plnotučná | 2 lžičky |
sůl | 4 špetky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
vývar masový domácí | 500 g |
sojová omáčka | 2 lžičky |
hladká mouka pšeničná | 1 lžíce |
sádlo | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Naklepané maso z obou stran osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme plnotučnou hořčicí, navrch položíme pár plátků anglické slaniny a zamotáme jako ptáčky. Já zajistím dvěma párátky, aby se nerozmotávaly (lze ovázat nití nebo použít skřipce).
-
Zprudka orestuju na sádle ze všech stran, urovnám do papiňáku, do rozpálené pánve vliju trochu vody, nechám "odvařit" a vzniklou šťávu naleju na maso, přidám ještě tolik vývaru, aby bylo maso ponořené, hrnec uzavřu a vařím asi 20 minut. Pak hrnec vypnu a nechám dojít.
-
Maso z hrnce vyjmu, do hrnku odeberu trochu vývaru a nechám zchladnout. Poté ve vychladlém vývaru rozkvedlám trochu hladké mouky a omáčku vzniklou "záklechtkou" zahustím. Nechám ještě asi 10 minut provařit, dosolím, dochutím sojovou omáčkou a opepřím podle chuti.
-
Pozn.: Nelitujte peněz a kupte si opravdu voňavou slaninu, která dodá masu tu správnou vůni a chuť.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů