VEPŘOVÉ ZÁVITKY SE SLANINOU

Danula

Tenhle a mnoho dalších jednoduchých receptů na chutný oběd či večeři naleznete v mé tištěné kuchařce. Zásoby se tenčí, takže kdo ji ještě nemá, nechť neváhá... https://www.dankymnamky.cz/

VEPŘOVÉ ZÁVITKY SE SLANINOU

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřová krkovice bez kosti 150 g
slanina anglická 50 g
hořčice plnotučná 2 lžičky
sůl 4 špetky
pepř černý mletý 2 špetky
vývar masový domácí 500 g
sojová omáčka 2 lžičky
hladká mouka pšeničná 1 lžíce
sádlo 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Naklepané maso z obou stran osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme plnotučnou hořčicí, navrch položíme pár plátků anglické slaniny a zamotáme jako ptáčky. Já zajistím dvěma párátky, aby se nerozmotávaly (lze ovázat nití nebo použít skřipce).

  2. Zprudka orestuju na sádle ze všech stran, urovnám do papiňáku, do rozpálené pánve vliju trochu vody, nechám "odvařit" a vzniklou šťávu naleju na maso, přidám ještě tolik vývaru, aby bylo maso ponořené, hrnec uzavřu a vařím asi 20 minut. Pak hrnec vypnu a nechám dojít.

  3. Maso z hrnce vyjmu, do hrnku odeberu trochu vývaru a nechám zchladnout. Poté ve vychladlém vývaru rozkvedlám trochu hladké mouky a omáčku vzniklou "záklechtkou" zahustím. Nechám ještě asi 10 minut provařit, dosolím, dochutím sojovou omáčkou a opepřím podle chuti.

  4. Pozn.: Nelitujte peněz a kupte si opravdu voňavou slaninu, která dodá masu tu správnou vůni a chuť.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů