VEPŘOVÉ ŽALUDKY PO "SEČUÁNSKU" S KONJAK RÝŽÍ

Oli

VEPŘOVÉ ŽALUDKY PO "SEČUÁNSKU" S KONJAK RÝŽÍ

Vnitřnosti jsou zdravé, s lowcarb přílohou zejména.

Děkujeme Věře Husákové za recept :)

Postup přípravy

  1. Vepřové žaludky očistím a umyji,dám vařit do studené vody,když začne vařit,vodu sliji a dám vařit znovu a zase vodu vyliji.Žaludky propláchnu,zaliji studenou vodou a uvařím doměkka,nechám zchladnout a nakrájím na proužky.Mrkev,pórek a papriku nakrájím na proužky,cibuli na měsíčky,česnek a chilli papričku na plátky,zázvor nadrobno.

  2. Zálivka-v misce si ve vývaru rozmíchám xant.gumu,pak přidám zbytek surovin.

    Na suché pánvi si orestuji kešu ořechy a dám je stranou.Do pánve dám olej,když se zahřeje orestuji na něm česnek s chilli a zázvorem,přidám žaludky,orestuji,snížím plamen a přidám mrkev,po chvíli pórek s cibulí,zarestuji a zaliji zálivkou.Krátce povařím a je-li třeba dochutím rybí omáčkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte