Vnitřnosti jsou zdravé, s lowcarb přílohou zejména.
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Žaludky | |
---|---|
já jsem měla vepřové 300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
2 cm |
2 cm |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
Zálivka | |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
100 ml |
100 ml |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Vepřové žaludky očistím a umyji,dám vařit do studené vody,když začne vařit,vodu sliji a dám vařit znovu a zase vodu vyliji.Žaludky propláchnu,zaliji studenou vodou a uvařím doměkka,nechám zchladnout a nakrájím na proužky.Mrkev,pórek a papriku nakrájím na proužky,cibuli na měsíčky,česnek a chilli papričku na plátky,zázvor nadrobno.
-
Zálivka-v misce si ve vývaru rozmíchám xant.gumu,pak přidám zbytek surovin.
Na suché pánvi si orestuji kešu ořechy a dám je stranou.Do pánve dám olej,když se zahřeje orestuji na něm česnek s chilli a zázvorem,přidám žaludky,orestuji,snížím plamen a přidám mrkev,po chvíli pórek s cibulí,zarestuji a zaliji zálivkou.Krátce povařím a je-li třeba dochutím rybí omáčkou.
Makronutrienty
37%
42%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 306 kJ | 1 718 kJ |
Kalorická hodnota | 73,1 kcal | 411 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,57 g
1,35 g |
31,3 g
7,57 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,557 SVJ | 3,13 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,09 g
19,8 g |
17,4 g
111 g |
Bílkoviny | 6,34 g | 35,6 g |
Sůl | 0,898 g | 5,05 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů