VEPŘOVÉ ŽALUDKY PO "SEČUÁNSKU" S KONJAK RÝŽÍ

Oli

Vnitřnosti jsou zdravé, s lowcarb přílohou zejména. Děkujeme Věře Husákové za recept :)

VEPŘOVÉ ŽALUDKY PO "SEČUÁNSKU" S KONJAK RÝŽÍ

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí žaludky 300 g
mrkev 1 kus
pórek 1 kus
paprika kapie 1 kus
cibule 1 kus
česnek stroužky 2 kusy
zázvor, čerstvý kořen 2 cm
chilli lusky celé 1 kus
olivový olej 1 lžíce
sojová omáčka 2 lžíce
rybí omáčka 1 lžíce
ocet vinný červený 1 lžíce
vývar drůbeží domácí 100 ml
guma xantanová 0,5 lžičky
ořechy kešu 1 hrst

Postup přípravy

  1. Vepřové žaludky očistím a umyji,dám vařit do studené vody,když začne vařit,vodu sliji a dám vařit znovu a zase vodu vyliji.Žaludky propláchnu,zaliji studenou vodou a uvařím doměkka,nechám zchladnout a nakrájím na proužky.Mrkev,pórek a papriku nakrájím na proužky,cibuli na měsíčky,česnek a chilli papričku na plátky,zázvor nadrobno.

  2. Zálivka-v misce si ve vývaru rozmíchám xant.gumu,pak přidám zbytek surovin. Na suché pánvi si orestuji kešu ořechy a dám je stranou.Do pánve dám olej,když se zahřeje orestuji na něm česnek s chilli a zázvorem,přidám žaludky,orestuji,snížím plamen a přidám mrkev,po chvíli pórek s cibulí,zarestuji a zaliji zálivkou.Krátce povařím a je-li třeba dochutím rybí omáčkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů