VEPŘOVÉ ŽALUDKY PO "SEČUÁNSKU" S KONJAK RÝŽÍ
Vnitřnosti jsou zdravé, s lowcarb přílohou zejména. Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí žaludky | 300 g |
mrkev | 1 kus |
pórek | 1 kus |
paprika kapie | 1 kus |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 2 kusy |
zázvor, čerstvý kořen | 2 cm |
chilli lusky celé | 1 kus |
olivový olej | 1 lžíce |
sojová omáčka | 2 lžíce |
rybí omáčka | 1 lžíce |
ocet vinný červený | 1 lžíce |
vývar drůbeží domácí | 100 ml |
guma xantanová | 0,5 lžičky |
ořechy kešu | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Vepřové žaludky očistím a umyji,dám vařit do studené vody,když začne vařit,vodu sliji a dám vařit znovu a zase vodu vyliji.Žaludky propláchnu,zaliji studenou vodou a uvařím doměkka,nechám zchladnout a nakrájím na proužky.Mrkev,pórek a papriku nakrájím na proužky,cibuli na měsíčky,česnek a chilli papričku na plátky,zázvor nadrobno.
-
Zálivka-v misce si ve vývaru rozmíchám xant.gumu,pak přidám zbytek surovin. Na suché pánvi si orestuji kešu ořechy a dám je stranou.Do pánve dám olej,když se zahřeje orestuji na něm česnek s chilli a zázvorem,přidám žaludky,orestuji,snížím plamen a přidám mrkev,po chvíli pórek s cibulí,zarestuji a zaliji zálivkou.Krátce povařím a je-li třeba dochutím rybí omáčkou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů