Vepřové výpečky, vařená kedlubna a cuketové "zelí" - LC

Laduš

Cuketové "zelí" jsem dělala poprvé a byla jsem nadšená. Přítel prohlásil, že normální zelí už nechce. :)

Vepřové výpečky, vařená kedlubna a cuketové "zelí" - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
cuketa 1 kus
sádlo 1 lžíce
cibule 1 kus
sůl 1 lžička
kmín drcený 1 lžička
ocet kvasný lihový 2 lžíce
erythritol, sukrin 2 lžičky
vepřová plec bez kosti 850 g
cibule 1 kus
česnek 4 stroužky
sůl himálajská jemná 2 lžičky
pepř černý mletý 1 lžička
kořenicí směs grilovací koření 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Výpečky - Vepřové maso (použila jsem plec a ještě k tomu malý kousek krkovičky) jsem nakrájela na kostky. Kostky masa jsem dala na plech, osolila a okořenila mletým pepřem a grilovacím kořením bez soli. Přidala jsem 4 stroužky prolisovaného česneku a jednu nakrájenou cibuli. Vše jsem rukama promísila. Potom jsem podlila vodou, vložila do předehřáté trouby a upekla do měkka. Během pečení jsem maso ještě podle potřeby podlila a také promíchala.

  2. Cuketu jsem oloupala a zbavila vnitřní části se semínky. Nastrouhala jsem ji nahrubo (bylo toho něco přes kilo). Na sádle jsem zpěnila jednu nakrájenou cibuli, přidala nastrouhanou cuketu, osolila, posypala kmínem, přidala trochu vody a dusila. Když to bylo téměř hotové, část jsem vyjmula do misky, rozmixovala tyčovým mixérem a vzniklou kaši vrátila zpět do kastrolu, tím se to pěkně zahustilo. Přidala jsem dvě lžíce octu a dvě lžičky erythritolu a ještě nechala krátce povařit.

  3. Kedlubny jsem oloupala, nakrájela na kostičky a uvařila do měkka v osolené vodě, do které jsem přidala i trošku kurkumy na barvu. Potom jsem vodu slila a přidala trochu másla. Ta kedlubna má pak lepší chuť. Na talíři jsem ji posypala čerstvou nasekanou pažitkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů