Vepřové ve vlastní šťávě
Znáte domácí vepřovku? Plnou čistého voňavého masa bez chemie. Když ji otevřete, ucítíte tu vůni...večer u televize :) Děkujeme Květě Borovičkové za skvělý recept - více na: www.domacilowcarbdobrutky.cz
- 2h:40m
- 6 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Pomazánky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Whole30
- Zavařování
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřový bok, bůček bez kosti | 1 000 g |
sůl himálajská jemná | 15 g |
kmín drcený | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso nakrájejte na kostky, asi 2 cm jedna strana, promíchejte v míse se solí, případně kořením. A cpěte do čistých vyvařených zavařovacích sklenic, do každé přidejte 1 PL vody.
-
Pečlivě otřete hrdla sklenic a zavíčkujte vyvařeným nepoškozeným víčkem. Na maso doporučuji úplně nová víčka. Sterilizujte pří teplotě 100°C 2 hodiny, druhý den sterilizaci zopakujte 1,5 hodiny 100°C.
-
Z kila masa máte 2 sklenice hotového výrobku.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů