Vepřové ve vlastní šťávě

Znáte domácí vepřovku? Plnou čistého voňavého masa bez chemie. Když ji otevřete, ucítíte tu vůni...večer u televize :) Děkujeme Květě Borovičkové za skvělý recept - více na: www.domacilowcarbdobrutky.cz

Vepřové ve vlastní šťávě

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
vepřový bok, bůček bez kosti 1 000 g
sůl himálajská jemná 15 g
kmín drcený 1 lžička

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky, asi 2 cm jedna strana, promíchejte v míse se solí, případně kořením. A cpěte do čistých vyvařených zavařovacích sklenic, do každé přidejte 1 PL vody.

  2. Pečlivě otřete hrdla sklenic a zavíčkujte vyvařeným nepoškozeným víčkem. Na maso doporučuji úplně nová víčka. Sterilizujte pří teplotě 100°C 2 hodiny, druhý den sterilizaci zopakujte 1,5 hodiny 100°C.

  3. Z kila masa máte 2 sklenice hotového výrobku.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů