Znáte domácí vepřovku? Plnou čistého voňavého masa bez chemie. Když ji otevřete, ucítíte tu vůni...večer u televize :)
Děkujeme Květě Borovičkové za skvělý recept - více na:
www.domacilowcarbdobrutky.cz
- 2h:40m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
nebo část nahradit pleckem 1 000 g |
1 000 g |
15 g |
15 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso nakrájejte na kostky, asi 2 cm jedna strana, promíchejte v míse se solí, případně kořením.
A cpěte do čistých vyvařených zavařovacích sklenic, do každé přidejte 1 PL vody.
-
Pečlivě otřete hrdla sklenic a zavíčkujte vyvařeným nepoškozeným víčkem. Na maso doporučuji úplně nová víčka.
Sterilizujte pří teplotě 100°C 2 hodiny, druhý den sterilizaci zopakujte 1,5 hodiny 100°C.
-
Z kila masa máte 2 sklenice hotového výrobku.
Makronutrienty
1%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 424 kJ | 2 415 kJ |
Kalorická hodnota | 340 kcal | 577 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,275 g
0 g |
0,467 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,028 SVJ | 0,047 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
32,6 g
7,75 g |
55,2 g
13,2 g |
Bílkoviny | 12,6 g | 21,4 g |
Sůl | 1,67 g | 2,84 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů