VEPŘOVÉ TERIYAKI - LC
Máte někdy chuť na jídla, kde je příloha rýže nebo těstoviny? Díky konjakové rýži a těstovinám nemusím při lowcarb stravě tyto jídla vynechávat. Pro více zajímavých receptů mrkni sem ➡️https://www.instagram.com/lowcarb_zuzi/
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová plec bez kosti | 300 g |
cibule červená | 1 kus |
česnek stroužky | 2 kusy |
žampiony čerstvé | 4 kusy |
marináda teriyaki | 30 g |
sezamové semínko světlé | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Vepřové maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na olivovém oleji, poté přidáme na proužky nakrájenou cibuli, česnek a nakonec na plátky nakrájené žampiony a společně orestujeme. Do masové směsi na závěr přidáme teriyaki omáčku a na mírném ohni promícháme. Na talíři směs posypeme sezamovými semínky a podáváme s rýží Shirataki.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů