Vepřové stir-fry s ústřicovou omáčkou - LC

Laduš

Velmi chutný barevný low carb oběd či večeře, asijský způsob úpravy pokrmu. Jak se u nás říká, takzvaná "čína". :)

Vepřové stir-fry s ústřicovou omáčkou - LC

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
vepřová kýta bez kosti 400 g
olivový olej 1 lžíce
cibule červená 1 kus
česnek stroužky 2 stroužky
červená paprika 1 kus
zelená paprika 1 kus
okurka 0,5 kusu
ústřicová omáčka 2 lžíce
chilli omáčka sladká 1 lžíce
sojová omáčka 1 lžíce
sůl himálajská jemná 0,3 lžičky
vývar z kostí domácí 250 ml
guma xantanová 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Maso si můžeme naložit několik hodin nebo i den předem. V misce důkladně promícháme nudličky masa, česnek a omáčky. Misku přikryjeme a uložíme do lednice. Před tepelnou úpravou pak ještě necháme nějakou dobu v pokojové teplotě. Připravíme si všechny ostatní potřebné ingredience.

  2. Ve woku rozehřejeme lžíci oleje a maso orestujeme. Musí to být zprudka a rychle a během restování mícháme. Maso přidáváme do pánve po částech, aby tolik neklesla teplota a maso nepustilo příliš mnoho šťávy.

  3. Orestované maso vyjmeme. Pokud je třeba, přidáme do pánve ještě kapku oleje a osmahneme cibuli. Pak přidáme papriky a okurku. Pokud je třeba, přilijeme trochu studené vody, ale už žádný olej, aby papriky nebyly blátivé. Restujeme krátce, aby papriky zůstaly krásně na skus.

  4. Maso vrátíme zpět do pánve, zalijeme vývarem a je-li třeba, osolíme. Necháme krátce povařit, aby se omáčka trochu zredukovala. Kdo chce mít omáčku hustší, je možno zahustit troškou konjakové mouky. Jako přílohu mám konjakové těstoviny.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů