
Další z mých oblíbených stir-fry pokrmů. :)
- 20m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Masová směs | |
---|---|
500 g |
500 g |
4 stroužky |
4 stroužky |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce 30 g |
30 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
mražená zeleninová směs čínská 450 g |
450 g |
300 ml |
300 ml |
Postup přípravy
-
Maso jsem nakrájela na tenké nudličky. Přidala jsem prolisovaný česnek, omáčky a vše jsem důkladně promíchala. Misku jsem zakryla fólií a dala do lednice na několik hodin.
-
Asi hodinu a půl před přípravou jsem maso vytáhla z lednice, aby získalo pokojovou teplotu.
Ve woku jsem rozpálila trošku přepuštěného másla a zprudka a rychle za stálého promíchávání orestovala část masa. Maso jsem vyjmula na talíř a takto postupně orestovala zbývající maso.
Maso se musí restovat po částech, aby pánev neztratila teplotu a maso nepustilo šťávu.
-
Když bylo všechno maso orestované, do prázdného woku jsem nalila trochu vody a orestovala jsem mraženou zeleninovou směs.
Poté jsem do pánve vrátila zpět maso, přilila vývar a krátce podusila, než se omáčka zredukovala.
Pokud máte omáčku příliš řídkou, můžete zahustit troškou konjakové mouky. Stačí půl kávové lžičky na toto množství.
-
Jako přílohu jsem zvolila konjakové nudle.
Makronutrienty
25%
42%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 452 kJ | 1 489 kJ |
Kalorická hodnota | 108 kcal | 356 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,86 g
2,34 g |
16 g
7,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,486 SVJ | 1,6 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,65 g
2,42 g |
21,9 g
7,98 g |
Bílkoviny | 8,18 g | 26,9 g |
Sůl | 0,534 g | 1,76 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů