Vepřové stir-fry s hoisin omáčkou - LC

Laduš

Vepřové stir-fry s hoisin omáčkou - LC

Další z mých oblíbených stir-fry pokrmů. :)

Postup přípravy

  1. Maso jsem nakrájela na tenké nudličky. Přidala jsem prolisovaný česnek, omáčky a vše jsem důkladně promíchala. Misku jsem zakryla fólií a dala do lednice na několik hodin.

  2. Asi hodinu a půl před přípravou jsem maso vytáhla z lednice, aby získalo pokojovou teplotu.

    Ve woku jsem rozpálila trošku přepuštěného másla a zprudka a rychle za stálého promíchávání orestovala část masa. Maso jsem vyjmula na talíř a takto postupně orestovala zbývající maso.

    Maso se musí restovat po částech, aby pánev neztratila teplotu a maso nepustilo šťávu.

  3. Když bylo všechno maso orestované, do prázdného woku jsem nalila trochu vody a orestovala jsem mraženou zeleninovou směs.

    Poté jsem do pánve vrátila zpět maso, přilila vývar a krátce podusila, než se omáčka zredukovala.

    Pokud máte omáčku příliš řídkou, můžete zahustit troškou konjakové mouky. Stačí půl kávové lžičky na toto množství.

  4. Jako přílohu jsem zvolila konjakové nudle.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte