Vepřové stir-fry - LC

Laduš

Vepřové stir-fry - LC

Skvělé nizkosacharidové jídlo v asijském stylu. Nenechte se odradit množstvím použitých ingrediencí. Stir-fries jsou rychlé a nenáročné na přípravu. Důležité je vše si nachystat předem a samotné vaření je pak již hotovo za několik minut. :)

Postup přípravy

  1. Maso odblaníme, nakrájíme na plátky a pak na tenké nudličky. Přidáme prolisovaný česnek, citrónovou šťávu, sezamový olej, sweet chilli omáčku a zázvor. Vše důkladně promícháme a necháme zaležet v lednici aspoň hodinu, ale klidně i 24 hodin. Před tepelnou úpravou pak ještě necháme chvíli v pokojové teplotě.

  2. Ve woku rozehřejeme lžíci oleje a maso orestujeme. Musí to být zprudka a rychle. Maso přidáváme do pánve po částech, aby tolik neklesla teplota a maso nepustilo příliš mnoho šťávy.

  3. Orestované maso vyjmeme. Do pánve nalijeme lžíci oleje a osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka. Dále přidáme a orestujeme bambusové výhonky a nakonec přidáme papriky nakrájené na proužky. Pokud je třeba, přilijeme trochu studené vody, ale už žádný olej, aby papriky nebyly blátivé.

  4. Potom maso vrátíme zpět do pánve, zalijeme vývarem, osolíme, přidáme lněnou mouku a promícháme. Už jen krátce povaříme, než se omáčka trochu zredukuje. Jestliže ji chcete mít hustší, přidejte té lněné mouky více.

    Jako přílohu mám konjakovou rýži.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte