zdravé lowcarb jídlo, vnitřnosti jsou pro tělo velmi přínosné.
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 2h:30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Srdce | |
---|---|
500 g |
500 g |
150 g |
150 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu 20 g |
20 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
500 ml |
500 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Srdce rozpůlím, očistím a prošpikuji slaninou, osolím, opepřím a zprudka opeču na sádle.Vyndám do misky, do výpeku dám nakrájenou slaninu, když pustí tuk, přidám cibuli a osmažím dohněda, zasypu lupinovou moukou, přidám kmín a chvíli restuji. Zaliji vývarem, vrátím zpět maso, přiklopím a v troubě peču na 160°C do změknutí(cca 2-2 1/2 hodiny).
Vyndám maso, omáčku umixuji, je-li třeba dochutím solí a pepřem a povařím ještě 15 minut.
Makronutrienty
12%
50%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 432 kJ | 732 kJ |
Kalorická hodnota | 103 kcal | 175 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,18 g
0,584 g |
3,69 g
0,99 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,218 SVJ | 0,369 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,75 g
3,16 g |
11,4 g
5,35 g |
Bílkoviny | 8,97 g | 15,2 g |
Sůl | 1,04 g | 1,76 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů