Vepřové scallopini se sterilovanými žampiony

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Vepřové scallopini se sterilovanými žampiony

Velká rychlovka.

Postup přípravy

  1. Maso rozklepeme na velmi tenké plátky, asi 2 – 3 mm silné. Osolíme, opepříme a ze všech stran poprášíme hladkou moukou. Mouku rukama vetřeme do masa po celém jeho povrchu.

  2. Na nepřilnavé pánvi bez použití tuku maso zprudka opečeme z obou stran. Trvá to asi 1 - 2 minuty z každé strany. Maso přendáme do nahřáté misky, dobře utěsníme a udržujeme v teple. Maso si odpočine a zůstane šťavnaté.

  3. Na stejnou pánev, na které jsme dělali maso, vyklopíme žampiony i s nálevem a krátce povaříme. Zbytek mouky na pánvi nám pomůže nálev lehce zahustit.

    Servírujeme s bulgurem přelitým žampionovou omáčkou a s čerstvou zeleninou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte