Velká rychlovka.
- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
200 g |
200 g |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Maso rozklepeme na velmi tenké plátky, asi 2 – 3 mm silné. Osolíme, opepříme a ze všech stran poprášíme hladkou moukou. Mouku rukama vetřeme do masa po celém jeho povrchu.
-
Na nepřilnavé pánvi bez použití tuku maso zprudka opečeme z obou stran. Trvá to asi 1 - 2 minuty z každé strany. Maso přendáme do nahřáté misky, dobře utěsníme a udržujeme v teple. Maso si odpočine a zůstane šťavnaté.
-
Na stejnou pánev, na které jsme dělali maso, vyklopíme žampiony i s nálevem a krátce povaříme. Zbytek mouky na pánvi nám pomůže nálev lehce zahustit.
Servírujeme s bulgurem přelitým žampionovou omáčkou a s čerstvou zeleninou.
Makronutrienty
10%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 779 kJ | 2 403 kJ |
Kalorická hodnota | 186 kcal | 574 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,81 g
0,102 g |
8,69 g
0,316 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,281 SVJ | 0,869 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,3 g
4,75 g |
44 g
14,6 g |
Bílkoviny | 11,9 g | 36,8 g |
Sůl | 0,707 g | 2,18 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů