Vepřové plátky po znojemsku
Kluci se dneska doslova poprali o to, kdo dostane dřív přidáno. Baštili jak bezední, takže jim určitě chutnalo. A to hlavně proto, že tradiční jídla jsou u nás doma velmi oblíbené. Vařím, peču a připravuji jídlo s láskou, takže kromě tradičního jídla jim chutná snad vše :)
- 1h
- 5 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřové maso | 800 g |
cibule | 1 kus |
sádlo | 2 lžíce |
slanina anglická | 100 g |
hladká mouka pšeničná | 2 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 lžička |
sojová omáčka | 2 lžičky |
vývar masový domácí | 600 g |
Postup přípravy
-
Maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Zprudka orestujeme z obou stran v pánvi na sádle a odložíme na dno tlakového hrnce.
-
Ve výpeku necháme restovat cibuli a přidáme slaninu. Když vše získá tmavě hnědou barvu, zalijeme vývarem, promícháme a vlijeme do hrnce na maso. Maso by mělo být zcela ponořené, v případě potřeby přilijeme vodu. Přidáme sůl, pepř a sojovou omáčku, uzavřeme a vaříme asi 45 minut.
-
Poté maso vyjmeme, do omáčky přidáme sterilované okurky a zahustíme záklechtkou z trochy vody a hladké mouky. Necháme ještě asi 10 minut provařit, dochutíme, vrátíme zpět maso a necháme prohřát.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů