Vepřové plátky na hlívě ústřičné

Oli

Je to klasika, vepřové a hlíva jdou dobře k sobě. Hlíva ústřičná je velmi zdravá houba, k dostání téměř celý rok.

Vepřové plátky na hlívě ústřičné

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřová krkovice bez kosti 300 g
hlíva ústřičná, čerstvá 200 g
olej řepkový 2 lžíce
cibule 1 kus
hořčice plnotučná 1 lžíce
máslo čerstvé 1 lžička
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
rozmarýn 2 snítky
kořenicí směs houbové koření 1 lžička

Postup přípravy

  1. Maso si naklepeme, osolíme a okořeníme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hlívu si pokrájíme na kousky, nožičky použijeme hned, zbytek později.

  2. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme plátky masa a orestujeme. Vložíme nožičky hlívy, mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou.

  3. Po asi půlhodině přidáme rozmarýn, zbytek hlívy, máslo, hořčici a dusíme doměkka.

  4. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem...dobrou chuť!

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů