Vepřové plátky na hlívě ústřičné
Je to klasika, vepřové a hlíva jdou dobře k sobě. Hlíva ústřičná je velmi zdravá houba, k dostání téměř celý rok.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová krkovice bez kosti | 300 g |
hlíva ústřičná, čerstvá | 200 g |
olej řepkový | 2 lžíce |
cibule | 1 kus |
hořčice plnotučná | 1 lžíce |
máslo čerstvé | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
rozmarýn | 2 snítky |
kořenicí směs houbové koření | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso si naklepeme, osolíme a okořeníme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hlívu si pokrájíme na kousky, nožičky použijeme hned, zbytek později.
-
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme plátky masa a orestujeme. Vložíme nožičky hlívy, mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou.
-
Po asi půlhodině přidáme rozmarýn, zbytek hlívy, máslo, hořčici a dusíme doměkka.
-
Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem...dobrou chuť!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů