Vepřové plátky na hlívě ústřičné

Oli

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Vepřové plátky na hlívě ústřičné 1 další fotka

Je to klasika, vepřové a hlíva jdou dobře k sobě. Hlíva ústřičná je velmi zdravá houba, k dostání téměř celý rok.

Postup přípravy

  1. Maso si naklepeme, osolíme a okořeníme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

    Hlívu si pokrájíme na kousky, nožičky použijeme hned, zbytek později.

  2. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme plátky masa a orestujeme.

    Vložíme nožičky hlívy, mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou.

  3. Po asi půlhodině přidáme rozmarýn, zbytek hlívy, máslo, hořčici a dusíme doměkka.

  4. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem...dobrou chuť!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte