Vepřové pečené na dýni a rozmarýnu

Jídelní plán

Vepřové pečené na dýni a rozmarýnu

Postup přípravy

  1. Maso osolte a opepřete. Poté ho pevně svažte kuchyňským provázkem, aby získalo a v průběhu pečení udrželo pěkný tvar válečku.

    V pekáči rozpusťte sádlo a maso na něm ze všech stran krátce opečte, aby se krásně zatáhlo. Přidejte čerstvou cibuli nakrájenou na měsíčky, sušenou cibuli a celé oloupané stroužky česneku.

    V misce rozmíchejte víno s hořčicí a rozmarýnem. Touto směsí maso zalijte. Pekáč přikryjte a vložte do trouby předehřáté na 150 °C. Pečte přibližně 2 hodiny zakryté.

    Mezitím si připravte na kousky nakrájenou dýni - můžete ale použít i jinou zeleninu, například směs pod svíčkovou, nebo kedlubny a mrkev.

    Po dvou hodinách pečení maso otočte, přidejte na větší kusy nakrájenou zeleninu. Opět pekáč přikryjte a pečte další hodinu. V průběhu pečení maso podle potřeby podlévejte a občas ho přelévejte výpekem, aby zůstalo šťavnaté.

    Zhruba 15 minut před koncem pečení pekáč odkryjte, zvyšte teplotu trouby na 190°C a maso dopečte dozlatova. Po upečení nechte maso cca 15 minut odpočinout. Pak krájejte a můžete podávat.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte