Vepřové nudličky s houbami, květáková "rýže"

Oblíbené jídlo v nízkosacharidové verzi - báječný a rychlý oběd od Lady Michové, děkujeme :)

Vepřové nudličky s houbami, květáková "rýže"

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
vepřová kýta bez kosti 300 g
česnek stroužky 2 kusy
cibule 1 kus
houby sušené, směs 2 hrsti
sojová omáčka 1 lžíce
hořčice plnotučná 2 lžičky
droždí lahůdkové sušené, tebi 1 lžíce
vývar masový domácí 200 ml
vepřové sádlo 1 lžíce
pepř zelený 1 lžička
sůl himálajská jemná 0,5 lžičky
květák 1 kus
sůl 1 lžička
máslo čerstvé 1 lžíce
vývar masový domácí 100 ml

Postup přípravy

  1. - maso jsem si předem nakrájela na tenké nudličky a naložila s prolisovaným česnekem, pepřem a sójovou omáčkou. Houby jsem zalila trochou vařící vody.

  2. - Ve větší pánvi jsem na tuku krátce a prudce za stálého míchání orestovala maso a pak jsem jej z pánve vyjmula. Ve stejné pánvi jsem osmahla nahrubo nakrájenou cibuli, přilila vývar a namočené houby i s tou vodou, přidala hořčici a lahůdkové droždí. Chvíli jsem povařila, než se omáčka zredukovala a zahustila. Pak jsem ještě dle chuti trochu dosolila. Nakonec jsem do pánve vrátila maso a už jen krátce prohřála.

  3. - půlku květáku jsem nastrouhala a osolila. Na větší hluboké pánvi jsem si rozehřála máslo a květák orestovala. Pak jsem přilila trochu hovězího vývaru a vařila do té doby, než se voda úplně vydusila.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů