Vepřové nudličky s houbami, květáková "rýže"
Oblíbené jídlo v nízkosacharidové verzi - báječný a rychlý oběd od Lady Michové, děkujeme :)
- 20m
- 3 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová kýta bez kosti | 300 g |
česnek stroužky | 2 kusy |
cibule | 1 kus |
houby sušené, směs | 2 hrsti |
sojová omáčka | 1 lžíce |
hořčice plnotučná | 2 lžičky |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 1 lžíce |
vývar masový domácí | 200 ml |
vepřové sádlo | 1 lžíce |
pepř zelený | 1 lžička |
sůl himálajská jemná | 0,5 lžičky |
květák | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
vývar masový domácí | 100 ml |
Postup přípravy
-
- maso jsem si předem nakrájela na tenké nudličky a naložila s prolisovaným česnekem, pepřem a sójovou omáčkou. Houby jsem zalila trochou vařící vody.
-
- Ve větší pánvi jsem na tuku krátce a prudce za stálého míchání orestovala maso a pak jsem jej z pánve vyjmula. Ve stejné pánvi jsem osmahla nahrubo nakrájenou cibuli, přilila vývar a namočené houby i s tou vodou, přidala hořčici a lahůdkové droždí. Chvíli jsem povařila, než se omáčka zredukovala a zahustila. Pak jsem ještě dle chuti trochu dosolila. Nakonec jsem do pánve vrátila maso a už jen krátce prohřála.
-
- půlku květáku jsem nastrouhala a osolila. Na větší hluboké pánvi jsem si rozehřála máslo a květák orestovala. Pak jsem přilila trochu hovězího vývaru a vařila do té doby, než se voda úplně vydusila.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů