VEPŘOVÉ NA ZELÍ
Taková ta lowcarb rychloklasika z jednoho pekáče :) Další dobroty pohromadě i zde: https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZDdkNTZiNTM=
- 2h
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová krkovice bez kosti | 400 g |
cibule | 0,5 kusu |
bobkový list celý sušený | 3 kusy |
pepř černý celý | 3 kusy |
nové koření | 3 kusy |
česnek stroužky | 2 kusy |
kmín drcený | 0,5 lžičky |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kysané bílé zelí | 500 g |
kmín drcený | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso si promícháme s cibulí a drceným česnekem, přidáme všechno koření a dáme na jednu půlku pekáčku. Na druhou půlku dáme zelí vylité z nálevu a lehce posypané kmínem, podlijeme vodou. Pečeme na 190 stupňů, zakryté alobalem doměkka (cca 2 hodiny), poté alobal odděláme a zapečeme dozlatova.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů