Taková ta lowcarb rychloklasika z jednoho pekáče :)
Další dobroty pohromadě i zde:
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZDdkNTZiNTM=
- 2h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
400 g |
400 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
3 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Zelí | |
500 g |
500 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso si promícháme s cibulí a drceným česnekem, přidáme všechno koření a dáme na jednu půlku pekáčku. Na druhou půlku dáme zelí vylité z nálevu a lehce posypané kmínem, podlijeme vodou. Pečeme na 190 stupňů, zakryté alobalem doměkka (cca 2 hodiny), poté alobal odděláme a zapečeme dozlatova.
Makronutrienty
14%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 557 kJ | 2 659 kJ |
Kalorická hodnota | 133 kcal | 635 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,92 g
3,48 g |
14 g
16,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,292 SVJ | 1,4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,7 g
3,09 g |
50,9 g
14,7 g |
Bílkoviny | 7,14 g | 34,1 g |
Sůl | 0,959 g | 4,58 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů