- 1h:30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
200 g |
200 g |
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
200 ml |
200 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na kostičky, cibuli na drobno a společně dusíme mírně podlité vývarem, okořeněné kmínem a osolené.
-
Po ½ hodině přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme do měkka. Dochutíme cca 1 lžící octa a 1 lžící cukru.
-
Takto připravená mrkev není třeba zahušťovat moukou, ale musíme při vaření polévat jen tak, aby se maso nepřipálilo. Když podlijeme víc a máme směs řídkou, můžeme trochu zahustit. Jako příloha se hodí brambory nebo pečivo.
Makronutrienty
45%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 339 kJ | 1 355 kJ |
Kalorická hodnota | 81,1 kcal | 324 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7 g
3,61 g |
28 g
14,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,7 SVJ | 2,8 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,17 g
1,06 g |
16,6 g
4,25 g |
Bílkoviny | 4,47 g | 17,8 g |
Sůl | 0,901 g | 3,6 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů