Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík
Klasické jídlo v lowcarb úpravě.
- 30m
- 1 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Mikrovlnná trouba
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová plec | 150 g |
máslo čerstvé | 1 lžička |
cibule | 1 kus |
paprika kapie | 1 kus |
olivový olej | 1 lžička |
vývar masový domácí | 50 ml |
smetana na vaření | 2 lžíce |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
lučina | 100 g |
vajíčka | 2 kusy |
sůl | 1 špetka |
mandlová mouka | 2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Na kousku másla a trošce oleje orestujeme cibuli , přidáme maso osolené a opepřené, orestujeme z obou stran a přidáme nakrájenou kapii. Trochu podlijeme vývarem a podusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, rozmixujeme základ a zjemníme troškou smetany. Podle potřeby dochutíme solí.
-
Knedlík:1 palouček nebo lučina, 2 vejce, sůl, 1/2 lžičky kypřícího prášku a 2 lžíce mandlové mouky. Vše dobře promícháme a vlijeme do máslem vymazaného hrnku. V mikrovlnce vaříme 4 minuty.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů