Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík

Romča

Klasické jídlo v lowcarb úpravě.

Vepřové maso s kapiovou omáčkou  a paloučkový knedlík

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
vepřová plec 150 g
máslo čerstvé 1 lžička
cibule 1 kus
paprika kapie 1 kus
olivový olej 1 lžička
vývar masový domácí 50 ml
smetana na vaření 2 lžíce
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
lučina 100 g
vajíčka 2 kusy
sůl 1 špetka
mandlová mouka 2 lžíce
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Na kousku másla a trošce oleje orestujeme cibuli , přidáme maso osolené a opepřené, orestujeme z obou stran a přidáme nakrájenou kapii. Trochu podlijeme vývarem a podusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, rozmixujeme základ a zjemníme troškou smetany. Podle potřeby dochutíme solí.

  2. Knedlík:1 palouček nebo lučina, 2 vejce, sůl, 1/2 lžičky kypřícího prášku a 2 lžíce mandlové mouky. Vše dobře promícháme a vlijeme do máslem vymazaného hrnku. V mikrovlnce vaříme 4 minuty.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů