Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík

Vepřové maso s kapiovou omáčkou  a paloučkový knedlík

Klasické jídlo v lowcarb úpravě.

Postup přípravy

  1. Na kousku másla a trošce oleje orestujeme cibuli , přidáme maso osolené a opepřené, orestujeme z obou stran a přidáme nakrájenou kapii. Trochu podlijeme vývarem a podusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, rozmixujeme základ a zjemníme troškou smetany. Podle potřeby dochutíme solí.

  2. Knedlík:1 palouček nebo lučina, 2 vejce, sůl, 1/2 lžičky kypřícího prášku a 2 lžíce mandlové mouky. Vše dobře promícháme a vlijeme do máslem vymazaného hrnku. V mikrovlnce vaříme 4 minuty.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte