Klasické jídlo v lowcarb úpravě.
- 30m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
150 g |
150 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
50 ml |
50 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Knedlík | |
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžíce |
2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Na kousku másla a trošce oleje orestujeme cibuli , přidáme maso osolené a opepřené, orestujeme z obou stran a přidáme nakrájenou kapii. Trochu podlijeme vývarem a podusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, rozmixujeme základ a zjemníme troškou smetany. Podle potřeby dochutíme solí.
-
Knedlík:1 palouček nebo lučina, 2 vejce, sůl, 1/2 lžičky kypřícího prášku a 2 lžíce mandlové mouky. Vše dobře promícháme a vlijeme do máslem vymazaného hrnku. V mikrovlnce vaříme 4 minuty.
Makronutrienty
11%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 736 kJ | 4 079 kJ |
Kalorická hodnota | 176 kcal | 975 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,89 g
1,56 g |
16 g
8,66 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,289 SVJ | 1,6 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,3 g
4,11 g |
79,5 g
22,8 g |
Bílkoviny | 9,54 g | 52,8 g |
Sůl | 0,791 g | 4,38 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů