Vepřové maso na žampionech s květákovou "rýží"
Klasický oběd v lowcarb verzi. Zdravější, přitom stejně chutný. Děkujeme Ladě Michové za recept :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřové maso | 700 g |
cibule | 2 kusy |
žampiony čerstvé | 100 g |
vývar masový domácí | 500 ml |
vepřové sádlo | 2 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kořenicí směs grilovací koření | 1 lžička |
hořčice dijonská | 2 lžičky |
mahá koření | 10 g |
mouka lněná | 1 lžíce |
květák | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
- maso nakrájíme na plátky, osolíme a okořeníme pepřem a grilovacím kořením. Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno.
-
- Na pánvi na sádle maso krátce orestujeme, aby se zatáhlo. - V kastrole si na sádle osmahneme cibuli. Zalijeme vývarem, ve kterém rozmícháme hořčici. Přidáme Mahá koření, plátky masa a žampiony. - Dusíme do měkka. Podle potřeby během dušení ještě podlijeme vodou. Nakonec zahustíme lněnou moukou, je-li třeba.
-
- květák jsem nastrouhala a osolila. Na větší hluboké pánvi jsem si rozehřála máslo a květák orestovala. Pak jsem přilila trochu vody a vařila do té doby, než se voda úplně vydusila.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů