Vepřové maso na žampionech s květákovou "rýží"

Klasický oběd v lowcarb verzi. Zdravější, přitom stejně chutný. Děkujeme Ladě Michové za recept :)

Vepřové maso na žampionech s květákovou "rýží"

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
vepřové maso 700 g
cibule 2 kusy
žampiony čerstvé 100 g
vývar masový domácí 500 ml
vepřové sádlo 2 lžíce
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
kořenicí směs grilovací koření 1 lžička
hořčice dijonská 2 lžičky
mahá koření 10 g
mouka lněná 1 lžíce
květák 1 kus
sůl 1 lžička
máslo čerstvé 1 lžíce

Postup přípravy

  1. - maso nakrájíme na plátky, osolíme a okořeníme pepřem a grilovacím kořením. Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. - Na pánvi na sádle maso krátce orestujeme, aby se zatáhlo. - V kastrole si na sádle osmahneme cibuli. Zalijeme vývarem, ve kterém rozmícháme hořčici. Přidáme Mahá koření, plátky masa a žampiony. - Dusíme do měkka. Podle potřeby během dušení ještě podlijeme vodou. Nakonec zahustíme lněnou moukou, je-li třeba.

  3. - květák jsem nastrouhala a osolila. Na větší hluboké pánvi jsem si rozehřála máslo a květák orestovala. Pak jsem přilila trochu vody a vařila do té doby, než se voda úplně vydusila.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů