Vepřové maso na žampionech, květáková "rýže" - LC

Laduš

Výborný lowcarb oběd, čerstvé žampiony máme moc rádi.

Vepřové maso na žampionech, květáková "rýže" - LC

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
vepřová plec 1 kg
cibule 3 kusy
žampiony čerstvé 3 kusy
sádlo 2 lžíce
hořčice dijonská 2 lžičky
mahá koření 4 špetky
kořenicí směs grilovací koření 1 lžička
sůl himálajská jemná 2 lžičky
pepř černý mletý 0,5 lžičky
květák 1 kus
sůl 1 lžička
máslo čerstvé 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Maso jsem očistila a nakrájela na kostky. Nakrájela jsem cibuli. V kastrole jsem rozehřála sádlo a cibuli na něm pomalu osmažila do zlatohněda. Přidala jsem maso, které jsem za stálého míchání orestovala. Osolila jsem, okořenila černým mletým pepřem a grilovacím kořením, přidala jsem Mahá koření a hořčici. Podlila jsem vodou a přiklopené dusila. Během dušení jsem podle potřeby ještě podlila vodou.

  2. Zatímco se maso dusilo, připravila jsem si žampiony. Očistila jsem je a nakrájela na plátky. Když bylo maso téměř hotové, vyndala jsem ho do misky děrovanou lžící. Základ jsem rozmixovala tyčovým mixérem do konzistence omáčky. Vrátila jsem maso zpět do kastrolu, přidala jsem žampiony a dusila, až bylo maso krásně měkké.

  3. Květák jsem nastrouhala na hrubém struhadle a osolila. Na větší hluboké pánvi jsem rozehřála máslo a květák orestovala. Pak jsem přilila trochu vody a vařila do té doby, než se voda úplně vydusila.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů