Vepřové maso na rajčatech a paprikách - LC

Laduš

Vepřové maso na rajčatech a paprikách - LC

Postup přípravy

  1. Maso jsem očistila, nakrájela na kostky, osolila a opepřila.

    Cibuli jsem nakrájela nadrobno a osmažila dozlatova na rozehřátém oleji. Přidala jsem maso a zprudka orestovala. Poté jsem přidala papriku a krátce zarestovala. Přidala jsem oloupaná a nakrájená rajčata (měla jsem ještě z léta zamražená v krabičce) a ještě trochu podlila vodou.

    Maso jsem přiklopila a dusila na mírném ohni. Během dušení občas zamícháme a je-li třeba, podlijeme.

  2. Během dušení jsem očistila papriky a nakrájela je na proužky.

    Asi po hodině a čtvrt dušení jsem maso vyjmula z kastrolu a základ s cibulí jsem promixovala tyčovým mixérem dohladka.

    Maso jsem vrátila zpět do kastrolu, přidala papriky a nechala ještě malou chvíli podusit. Již ale ne moc dlouho, aby papriky byly pěkně na skus. Těsně před koncem jsem přidala několik cherry rajčátek. (Ta jsem měla taky zamražená ze zahrady.)

  3. Květákovou "rýži" dělám tak, že květák nastrouhám. Na pánvi rozehřeju máslo, přidám květák, osolím a přidám ještě asi dvě malé špetky sušených bylinek do polévky. Orestuju, přiliju trošku vody a vařím, dokud se voda zcela nevydusí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte