
- 1h:30m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 200 g |
1 200 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
500 g |
500 g |
3 kusy 300 g |
300 g |
150 g |
150 g |
použila jsem pálivou 1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso jsem očistila, nakrájela na kostky, osolila a opepřila.
Cibuli jsem nakrájela nadrobno a osmažila dozlatova na rozehřátém oleji. Přidala jsem maso a zprudka orestovala. Poté jsem přidala papriku a krátce zarestovala. Přidala jsem oloupaná a nakrájená rajčata (měla jsem ještě z léta zamražená v krabičce) a ještě trochu podlila vodou.
Maso jsem přiklopila a dusila na mírném ohni. Během dušení občas zamícháme a je-li třeba, podlijeme.
-
Během dušení jsem očistila papriky a nakrájela je na proužky.
Asi po hodině a čtvrt dušení jsem maso vyjmula z kastrolu a základ s cibulí jsem promixovala tyčovým mixérem dohladka.
Maso jsem vrátila zpět do kastrolu, přidala papriky a nechala ještě malou chvíli podusit. Již ale ne moc dlouho, aby papriky byly pěkně na skus. Těsně před koncem jsem přidala několik cherry rajčátek. (Ta jsem měla taky zamražená ze zahrady.)
-
Květákovou "rýži" dělám tak, že květák nastrouhám. Na pánvi rozehřeju máslo, přidám květák, osolím a přidám ještě asi dvě malé špetky sušených bylinek do polévky. Orestuju, přiliju trošku vody a vařím, dokud se voda zcela nevydusí.
Makronutrienty
11%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 591 kJ | 2 305 kJ |
Kalorická hodnota | 141 kcal | 551 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,53 g
0,903 g |
9,88 g
3,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,253 SVJ | 0,988 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,7 g
2,65 g |
42 g
10,4 g |
Bílkoviny | 9,39 g | 36,6 g |
Sůl | 0,355 g | 1,38 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů