Vepřové maso na rajčatech a paprikách, květáková "rýže"

Vepřové maso na rajčatech a paprikách, květáková "rýže"

Chutný a zdravý lowcarb oběd, zkuste!

Děkujeme Ladě Michové za recept :)

Postup přípravy

  1. Omyté maso si očistíme a nakrájíme na kostky, osolíme a okořeníme mletým pepřem. Cibuli si nakrájíme nadrobno. Na rozehřátém sádle osmahneme cibuli, přidáme maso a za stálého míchání opečeme. Potom přidáme mletou papriku a krátce osmahneme. Podlijeme vývarem, přiklopíme a dusíme. Během dušení podle potřeby ještě podlijeme vodou.

  2. Zatímco se maso dusí, rajčata zalijeme v míse vroucí vodou. Musí být úplně potopená. Papriky zbavíme jadřinců, očistíme a nakrájíme na proužky. Jakmile slupka na rajčatech praskne, vylijeme vodu a z rajčat sloupneme slupku. Nakrájíme je na osminky.

  3. Když je maso téměř měkké, přidáme rajčata a dodusíme. Pak přidáme papriky a povaříme jen krátce, aby papriky byly tzv. na skus. Nakonec podle potřeby ještě dochutíme solí.

  4. Květák jsem nastrouhala a osolila. Na větší hluboké pánvi jsem si rozehřála máslo a květák orestovala. Pak jsem přilila trochu vody a vařila do té doby, než se voda úplně vydusila.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte