Vepřové maso na česneku a žampionech, mandlový knedlík - LC

Laduš

O víkendu vždycky vařím nějakou klasiku a je to na 2 - 3 dny. Většinou nějaké pečené maso nebo dušené s omáčkou, jako zrovna včera.

Vepřové maso na česneku a žampionech, mandlový knedlík - LC

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
vepřová krkovice bez kosti 1 kg
cibule 700 g
česnek stroužky 4 kusy
sádlo 2 lžíce
sůl himálajská jemná 2 lžičky
pepř černý mletý 0,5 lžičky
paprika sladká mletá 2 lžičky
mahá koření 10 g
žampion 200 g
máslo čerstvé 0,5 lžíce
vajíčka 1 kus
čerstvý krémový sýr 30 g
sůl 1 špetka
mandlová mouka 2 lžíce
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Maso jsem nakrájela na kousky. Nakrájela jsem cibuli. Nemusí být úplně nadrobno, stejně se ten základ nakonec rozmixuje. Ve velkém kastrole jsem rozehřála sádlo a cibuli na mírném ohni osmahla do zlatohněda, asi tak půl hodiny. Aby jídlu dodala chuti a pěkně zabarvila omáčku. Potom jsem přidala prolisovaný česnek a krátce osmahla.

  2. Do kastrolu jsem přidala maso, promíchala jej se základem a opekla. Přidala jsem sůl, pepř, mletou papriku a Mahá koření a ještě chvilku jsem za stálého míchání opékala. Podlila jsem vodou, přiklopila a dusila na mírném ohni do měkka. Během dušení jsem maso občas zamíchala, podle potřeby podlila vodou.

  3. Když bylo maso měkké, odstavila jsem kastrol z ohně a maso jsem vybrala děrovanou lžící do mísy. Tyčovým mixérem jsem omáčku rozmixovala, až byla krásně hladká. Potom jsem kastrol dala zpět na plotnu, vrátila maso do omáčky a přidala žampiony. Ještě jsem krátce povařila.

  4. Knedlík: Ve velkém hrnku jsem v mikrovlnce rozpustila máslo. Přidala jsem žervé, sůl a vajíčko a vše důkladně vidličkou promíchala. Potom jsem přidala mandlovou mouku a prášek do pečiva a opět promíchala. Dala jsem do mikrovlnky na 2:40 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů