Vepřové maso mnoha vůní s bílým zelím a kurkumou
Vyzkoušejte recept na měkoučké vepřové masíčko plné vůní :). Je ze základních surovin, s voňavým kořením a kurkumou, která působí antioxidačně. Určitě sklidíte ovace :) Ideální podzimní nebo zimní jídlo, které zahřeje. Splňuje podmínky primal, paleo i nízkosacharidového keto stravování.
- 7h
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřové maso | 600 g |
hlávkové bílé zelí | 600 g |
cibule bílá | 2 kusy |
skořice mletá | 1 lžička |
hřebíček mletý | 1 lžička |
zázvor, čerstvý kořen | 30 g |
kurkuma mletá | 2 lžičky |
kardamom mletý | 0,5 lžičky |
chilli mleté - kajenský pepř | 0,5 lžičky |
rajčata | 2 kusy |
vepřové sádlo | 50 g |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Vepřové maso (libový bůček, plec) nakrájíme na větší kostky, opečeme na polovině sádla, osolíme. Maso podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby na 90st., cca 6hodin.
-
Na druhé polovině sádla zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme koření, osmahneme a přidáme šťávu ze zázvoru. Bílé zelí nakrájíme na kostky (cca 3x3cm) a lehce osmahneme na koření, přidáme sůl dle chuti a nahrubo nakrájená rajčata. Podlijeme trochou vody a dusíme cca 5minut. na mírném ohni.
-
Cca po 6 hod. bude maso krásně měkké. K masu přidáme zelí s kořením, promícháme a pečeme při 200st. cca 30minut. Posledních 10 minut pečeme odkryté, aby maso pěkně zhnědlo. Maso dle potřeby malinko podléváme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů