Vepřové Kuličky s Italskými Bylinkami v Sezamové Krustě
Poslední týden u nás masové kuličky na x způsobů vítězí. Nevím čím to, ale přijde mi, že ať do nich dáte co chcete, tak jsou pokaždé úžasné. Navíc je to jídlo, u kterého nestrávíte moc času. Vše zamíchat, udělat kuličky a už se to peče.
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřové maso mleté | 400 g |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
česnek stroužky | 4 kusy |
sůl | 0,5 lžičky |
cibule | 0,5 kusu |
bylinky čerstvé směs | 1 hrst |
sezamové semínko světlé | 100 g |
Postup přípravy
-
Pokud kupuješ maso už mleté, tak jej promíchej s cibulkou, kterou nakrájej na jemno. Propasíruj stroužky česneku, přidej koření, bylinky a vajíčko.
-
Pokud si meleš maso sama, tak jej pomel i s cibulí a česnekem. Vše pořádně promíchej a tvoř stejně velké kuličky. Do misky si nasypej sezamové semínko a jednotlivě v něm vepřové kuličky obaluj.
-
Skládej na plech vyložený pečícím papírem. Peč v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 – 30 minut. Záleží na velikosti kuliček. V polovině pečení vepřové kuličky otoč.
-
Podávej na zeleninovém salátu s olivovým olejem. K vepřovým kuličkám se taky hodí domácí majonéza.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů