Vepřové Kuličky s Italskými Bylinkami v Sezamové Krustě

Hana Štipák

Poslední týden u nás masové kuličky na x způsobů vítězí. Nevím čím to, ale přijde mi, že ať do nich dáte co chcete, tak jsou pokaždé úžasné. Navíc je to jídlo, u kterého nestrávíte moc času. Vše zamíchat, udělat kuličky a už se to peče.

Vepřové Kuličky s Italskými Bylinkami v Sezamové Krustě

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřové maso mleté 400 g
vejce slepičí střední, m 1 kus
česnek stroužky 4 kusy
sůl 0,5 lžičky
cibule 0,5 kusu
bylinky čerstvé směs 1 hrst
sezamové semínko světlé 100 g

Postup přípravy

  1. Pokud kupuješ maso už mleté, tak jej promíchej s cibulkou, kterou nakrájej na jemno. Propasíruj stroužky česneku, přidej koření, bylinky a vajíčko.

  2. Pokud si meleš maso sama, tak jej pomel i s cibulí a česnekem. Vše pořádně promíchej a tvoř stejně velké kuličky. Do misky si nasypej sezamové semínko a jednotlivě v něm vepřové kuličky obaluj.

  3. Skládej na plech vyložený pečícím papírem. Peč v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 – 30 minut. Záleží na velikosti kuliček. V polovině pečení vepřové kuličky otoč.

  4. Podávej na zeleninovém salátu s olivovým olejem. K vepřovým kuličkám se taky hodí domácí majonéza.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů