Vepřové kotlety a zelenina na smetaně - LC

Laduš

Rychlý a výborný lowcarb oběd, kedlubny takto připravené mají velmi lahodnou chuť.

Vepřové kotlety a zelenina na smetaně - LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kedlubna 2 kusy
mrkev 1 kus
smetana na vaření 150 ml
máslo čerstvé 1 lžíce
sůl himálajská jemná 0,3 lžičky
pepř barevný celý 1 g
vepřová kotleta 350 g
sůl himálajská jemná 1 lžička
pepř barevný celý 1 g
kořenicí směs grilovací koření 0,5 lžičky
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Kedlubny a mrkev jsem nakrájela na menší hranolky. Povařila jsem je v osolené vodě (cca 10 minut) a poté vodu scedila. Na pánvi jsem rozehřála máslo, zeleninu jsem krátce osmahla, dochutila solí a pepřem a přilila smetanu. Nechala jsem chvíli povařit, než se smetana zredukovala.

  2. 4 plátky (350 g) vepřových kotlet jsem osolila růžovou solí a okořenila čerstvě drceným barevným pepřem a trochou grilovacího koření bez soli. Na pánvi jsem rozehřála přepuštěné máslo a plátky jsem orestovala z obou stran. Kotlety se snadno přetáhnou, já je dělám max. 2 minuty z každé strany, aby zůstaly krásně měkké a šťavnaté. Ale ta doba také závisí na tom, jak silné plátky máte.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů