Vepřové kotlety a zelenina na smetaně - LC
Rychlý a výborný lowcarb oběd, kedlubny takto připravené mají velmi lahodnou chuť.
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kedlubna | 2 kusy |
mrkev | 1 kus |
smetana na vaření | 150 ml |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
sůl himálajská jemná | 0,3 lžičky |
pepř barevný celý | 1 g |
vepřová kotleta | 350 g |
sůl himálajská jemná | 1 lžička |
pepř barevný celý | 1 g |
kořenicí směs grilovací koření | 0,5 lžičky |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kedlubny a mrkev jsem nakrájela na menší hranolky. Povařila jsem je v osolené vodě (cca 10 minut) a poté vodu scedila. Na pánvi jsem rozehřála máslo, zeleninu jsem krátce osmahla, dochutila solí a pepřem a přilila smetanu. Nechala jsem chvíli povařit, než se smetana zredukovala.
-
4 plátky (350 g) vepřových kotlet jsem osolila růžovou solí a okořenila čerstvě drceným barevným pepřem a trochou grilovacího koření bez soli. Na pánvi jsem rozehřála přepuštěné máslo a plátky jsem orestovala z obou stran. Kotlety se snadno přetáhnou, já je dělám max. 2 minuty z každé strany, aby zůstaly krásně měkké a šťavnaté. Ale ta doba také závisí na tom, jak silné plátky máte.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů