Vepřové kostky s batátovo-petrželovou omáčkou (od 6 měsíců)

Máma v kuchyni

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Vepřové kostky s batátovo-petrželovou omáčkou (od 6 měsíců)

Ač pro úpravu dušením nejvíce milujeme hovězí maso, ani tato varianta s vepřovým u nás vůbec neprochází špatně. Vyzkoušejte ji také

Postup přípravy

  1. Všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte na kostky, cibuli na kostičky menší. Stejně tak nakrájejte na kostky i maso. V hrnci rozpalte trošku oleje a začněte na něm opékat osolené maso a cibuli, po chvilce přihoďte i batáty a petržel. Až vše začne chytat zlatavou barvu, podlijte vodou nebo vývarem tak, aby bylo vše ponořené (ale ne více) a přidejte koření.

  2. Vařte do změknutí masa, což bude trvat přibližně hodinu. Občasně kontrolujte a případně vodu dolijte, aby se maso nepřipálilo. Po dovaření vyjměte koření, maso odložte stranou a zeleninu rozmixujte na omáčku, kterou v případě potřeby můžete ještě doředit vodou a nebo zjemnit smetanou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte