Výborný oběd, hodně podobný guláši. Jen o trochu rychlejší.
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
3 kusy |
3 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na sádle. Maso si nakrájíme na kostky a orestujeme spolu s cibulí. Okořeníme, přidáme protlak a podlejeme vodou. Necháme dusit pod pokličkou. Pokud se voda vyvaří, přilijeme ještě trochu.
Necháme podusit a ke konci přidáme nakrájené papriky na proužky a necháme ještě chvíli dusit.
Podle chuti ještě dochutíme.
Jako přílohu mám zeleninu na páře, ale vhodné jsou i grusetky, lučinový knedlík nebo konjac těstoviny.
Makronutrienty
16%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 726 kJ | 1 846 kJ |
Kalorická hodnota | 174 kcal | 441 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,36 g
1,09 g |
11,1 g
2,78 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,436 SVJ | 1,11 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,5 g
4,59 g |
36,8 g
11,7 g |
Bílkoviny | 7,86 g | 20 g |
Sůl | 0,233 g | 0,591 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů